Nejde vám varenie? Spoznajte chuťové kombinácie ktorými nemôžete nič pokaziť

Nejde vám varenie? Spoznajte chuťové kombinácie ktorými nemôžete nič pokaziť

1.Červená repa a vlašské orechy
Cvikla má príjemne sladkú chuť. Po prehltnutí, však zacítite i miernu trpkosť. Vlašské orechy sú taktiež mierne sladké a zároveň horkasté. Väčšinou to síce býva tak, že protiklady sa priťahujú, ale v tomto prípade ide o geniálnu kombináciu. Môžete ju využiť v šalátoch, nátierkach, alebo cestovinách.

bazalka
 
2.Červená repa a kozí syr
Opäť ide o neopakovateľné chute. Červený repa, svojou sladkosťou ideálne dopĺňa charakteristická chuť a arómu kozieho syru. Ak k týmto dvom surovinám pridáte orechy, verte že ohúrite každú návštevu. Samozrejme iba za predpokladu, že obľubuje kozí syr.
 
3. Kozí syr a figy
Ku koziemu syru sa taktiež veľmi hodia figy. Sú sladké podobne ako červená repa. 
 
4. Červená repa a rukola
Cvikla s horkou rukolou. To je ďalšia kombinácia, ktorou nič nepokazíte. Ak k týmto surovinám pridáte i kozí syr, dostanete neopakovateľný šalát, alebo omáčku na cestoviny.
 
5. Ryba a citrusové plody
To, že ku každej rybe neodmysliteľne patrí citrón, je známa vec. Skombinovať ju však môžete s akýmikoľvek citrusovými plodmi. K rybe sa jednoducho hodí kyslosť. Ako prílohu, môžete zvoliť výborný citrusový šalát s feniklom.
 
6. Údená treščia pečeň a olej z rakytníka
Na prvé počutie toto spojenie nemusí zniesť najlepšie. ak ho však raz ochutnáte, nebudete chcieť jesť nič iné. Túto kombináciu využijete napríklad v šaláte s paradajkou a listovou zeleninou. Rakytník v podstate nahrádza rolu citrónu. Navyše si takto doprajete hotovú vitamínovú bombu.
 
7. Bazalka a cesnak
Ak zmiešate listy čerstvej bazalky s cesnakom a túto zmes pridáte do cestovín, šalátu, alebo ňou potriete mäso, vy aj vaši kamaráti sa budete oblizovať až za ušami.

losos
 
8. Tekvicový olej a oranžová zelenina
Mrkva, oranžové tekvice, alebo žlté cukety. Ak túto zeleninu pokvapkáte tekvicovým olejom, svojim pokrmom dodáte neopakovateľnú chuť. Rovnako ho môžete využiť aj v krémových polievkach, alebo omáčkach z týchto druhov zeleniny.
 

4.1
20